• انتشار: 1402/03/30 - 06:40
  • تعداد بازدید: 191
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبر داد؛

افزایش پوشش تحصیلی دانش‌آموز با نیازهای ویژه با اولویت مناطق محروم و پیش دبستانی

معاون برنامه‌ریزی آموزشی، پرورشی و تربیت‌بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از پوشش تحصیلی 82 هزار و 863 دانش‌آموز با نیازهای ویژه و برنامه ریزی برای افزایش این پوشش در سال تحصیلی آینده با اولویت مناطق محروم و پیش دبستانی خبر داد.

به گزارش معاونت برنامه‌ریزی آموزشی، پرورشی و تربیت‌بدنی، دکتربرقی معاون برنامه‌ریزی آموزشی، پرورشی و تربیت‌بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه یکی از اهداف سند تحول بنیادین به گسترش و تامین همه جانبه عدالت آموزشی و تربیتی اشاره دارد، گفت : در همین راستا یکی از برنامه‌های تحولی سازمان آموزش و پرورش استثنایی پوشش حداکثری دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است.

وی گفت: در حال حاضر سازمان آموزش و پرورش استثنایی به 82 هزار و 863 دانش‌آموز با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی خدمات ارائه می‌دهد که از این تعداد 61 هزار و 871  دانش‌آموز کم توان ذهنی، 2 هزار و 143 دانش‌آموز با آسیب بینایی، 4 هزار و 487 دانش‌آموز با آسیب شنوایی، هزار و 799 دانش‌آموز با معلولیت جسمی – حرکتی و سه هزار  467 دانش آموز طیف اتیسم هستند.

برقی با بیان این که یکی از محور‌های پوشش تحصیلی توسعه دوره پیش دبستانی است، گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی خدمات آموزشی و توان‌بخشی را به کودکان با نیازهای ویژه از بدو تشخیص ارائه می‌دهد و در حال حاضر 13 هزار و 311 کودک در دوره پیش از دبستان این خدمات را دریافت می‌کنند.

وی افزود: هم چنین به کارگیری آموزگاران متخصص و تجهیز کلاس‌های پیش دبستانی از جمله برنامه‌های این معاونت برای دوره پیش از دبستان است.

معاون سازمان، توسعه‌ رشته‌های مهارتی را از دیگر محورهای پوشش تحصیلی دانست و گفت: دانش‌ آموزان کم توان ذهنی پس از دوره ابتدایی وارد دوره‌های پیش‌حرفه‌ای و کاردانش خاص دانش‌آموزان استثنایی می‌شوند.

وی افزود: فراهم کردن فضا برای دوره‌های پیش حرفه‌ای و کاردانش خاص، تجهیزکردن کارگاه‌های کاردانش خاص و توسعه رشته‌ها مبتنی بر آمایش سرزمینی و نیازهای منطقه ای از جمله مواردی است که مانع ترک تحصیلی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه پس از دوره ابتدایی می‌شود و در حال حاضر 36 رشته مهارتی برای این دانش‌آموزان ایجاد شده است.

برقی گفت: هم چنین تنقیح قوانین و مقررات یکی از سیاست‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای پوشش تحصیلی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است و  در دستورالعمل ثبت‌نام سال جاری این دانش‌آموزان قوانین و مقررات با رویکرد پوشش تحصیلی حداکثری تنظیم شده است.

معاون سازمان در خصوص پوشش تحصیلی دانش‌آموزان کم توان ذهنی در مناطق روستایی صعب العبور گفت: در مناطقی که بیش از 35 کیلومتر با مدارس ویژه  فاصله دارند، مجوز تشکیل کلاس ضمیمه و یا تحصیل در کنار دانش‌آموزان عادی  با رعایت موارد دستورالعمل داده می‌شود تا این کودکان از تحصیل بازنمانند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت آموزش پرورش و تربیت بدنی
  • کد خبر : 7009
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید