امضای تفاهمنامه همکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی و فدراسیون ورزش های ناشنوایان در آستانه روز جهانی ناشنوایان
با حضور طریفی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی و تیشه گران رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان، تفاهمنامه همکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی و فدراسیون ورزش های ناشنوایان به امضا رسید.
به گزارش معاونت آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی، طریفی حسینی در جلسه امضای تفاهم نامه با فدراسیون ورزش های ناشنوایان با تاکید بر اینکه، اختصاص زمان، هزینه و تلاش در حوزه ورزش، سرمایهگذاری برای تعلیم و تربیت محسوب میشود، اظهار کرد: تربیت بدنی و ورزش بعنوان یکی از ساحتهای تعلیم و تربیت بوده که سایر ساحتها را نیز در برمیگیرد.
معاون وزیر با اشاره به برخی از برنامه هایی که در وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش و پرورش استثنایی در راستای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص سیاستها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور، توانمندی و افتخار آفرینی جانبازان و معلولین از طریق ورزش در حال اجرا می باشد، از سایر دستگاه ها خواست که به وظایف خود عمل نمایند.
وی افزود: با همکاری و توافقات بعمل آمده با معاونت تربیت بدنی و سلامت، فدراسیون ورزش دانشآموزی، معاونت آموزش متوسطه و سایر بخشهای آموزش و پرورش، بدنبال توسعه ورزش دانشآموزان استثنایی هستیم که میتوان به ایجاد فضاهای ورزشی در مدارس استثنایی در طرح شهید سلیمانی، تشکیل انجمن ورزش دانشآموزان استثنایی ذیل فدراسیون ورزش دانشآموزی و ایجاد رشته تربیت بدنی در هنرستانهای دانشآموزان با آسیب شنوایی اشاره نمود.
وی تصریح کرد: اگر چه آموزش و پرورش به دنبال قهرمان پروری نبوده ولی تلاش بر این است که رشد و تعالی دانشآموزان علاوه بر امور تربیتی در زمینههای ورزشی نیز انجام شود و این نگاه وجود دارد که ورزش قهرمانی از همین مدارس شروع میشود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به لزوم نگاه ویژه به ورزش پایه و مدرسه محور جهت استعداد پروری و توسعه ورزش کشور گفت: در تابستان سال جاری حدود 3000 نفر از دانشآموزان استثنایی در برنامههای پرورشی و تربیت بدنی شرکت نمودند برای حضور تمامی دانشآموزان مستعد در رقابت های ملی، انتظار داریم متولیلان ورزش قهرمانی نگاه ویژهای به مدارس و ورزش دانشآموزی داشته باشند.
معاون وزیر با بیان اینکه برای دانشآموزان استثنایی به دلیل شرایط خاص جسمی، امکان ورزش در مکانهای عمومی دشوار بوده اظهار کرد: در راستای حل مشکل فضای ورزشی دانشآموزان استثنایی در دو سال اخیر 96 اتاق درس تربیت بدنی افتتاح و به بهره برداری رسید. علاوه برآن 30 اتاق درس تربیت بدنی، 20 زمین فوتبال چمن مصنوعی و 4 سالن چند منظوره سقف بلند نیز در طرح شهید سلیمانی به فضاهای مدارس دانشآموزان استثنایی اضافه خواهد شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه مسیر همکاری مشترک را هموار نموده و نتایج آن منجر به افزایش کیفیت فعالیتهای ورزشی دانشآموزان با آسیب شنوایی شود.
در این نشست برقی معاون آموزشی، پرورشی و تربیتبدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ضمن تبریک سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس اظهار کرد: ورزش موجب سلامت عموم جامعه میباشد ولی برای دانشآموزان استثنایی علاوه بر سلامت موجب اجتماعی شدن و بازگشت آنان به زندگی عادی شده که این امر از مصادیق عدالت تربیتی و آموزشی میباشد.
وی افزود: فعالیتهای تربیتبدنی نقش فعالیتهای توانبخشی، توانمندسازی و تقویت قوای جسمانی و ایمنی دانشآموزان استثنایی را دارد و نیز مانع افزایش معلولیت و ناتوانی این گروه از دانشآموزان و مانعی برای ایجاد ناتوانیها و معلولیتهای ثانویه میگردد.
ایشان با اشاره به یکی از بندهای ابلاغیه وزیر آموزش و پرورش در خصوص فعالیتهای پرورشی و تربیت بدنی دانشآموزان استثنایی به مدیران کل آموزش و پرورش اظهار کرد: فعالیتهای تربیت بدنی یکی از موضوعات اساسی در برنامه های سازمان بوده و همکاری با سایربخشهای مرتبط با تربیت بدنی دانش آموزان استثنایی، در همین راستا میباشد.
وی تصریح کرد: ورزش در مدارس فعال بوده و حضور دانشآموزان استثنایی در تیم های ورزشی ملی ناشنوایان و کسب عناوین و مدالهای اخیر در مسابقات فوتسال زیر 21 سال و نایب قهرمانی تیم کشتی جوانان ناشنوایان گواه این موضوع است.
همچنین در این نشست تیشه گران رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان نیز اظهار کرد: فدراسیون ناشنوایان یکی از قدیمی ترین فدراسیونهای کشور با حدود 65 سال قدمت بوده و هیچ فدراسیونی به اندازه فدراسیون ناشنوایان قهرمان جهان و المپیکی ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 18 رشته ورزشی در این فدراسیون فعال است، اضافه نمود: اکثریت مربیان فدراسیون، از آموزش و پرورش هستند.
ایشان گفتند: ریشه اصلی استعدادهای ورزشی در مدارس هستند که امیدواریم با اجرایی شدن این تفاهمنامه شاهد اتفاقات موثری در سطح کشور باشیم. تیشه گران با اشاره به اراده فدراسیون جهت اجرایی شدن این تفاهمنامه، آمادگی فدراسیون را جهت همکاری در اجرای مسابقات دانش آموزان با آسیب شنوایی اعلام نمود.
نظر دهید